Wat Relevant ziet in de praktijk

Je kent het wel: de snelle verkopers die vandaag een afspraak willen regelen en gisteren een deal met de klant willen maken. En marketing met een lange termijnvisie waarbij de creatie van waardevolle leads voor altijd een stip aan de horizon lijkt te blijven. Marketing vindt sales te kortzichtig en sales vindt marketing te langdradig.

Het effect? De klantbenadering is niet eenduidig en prospects voelen zich een wandelend target. Beide afdelingen zijn erop gebrand om hun eigen doelen te halen, zonder een gezamenlijk doel voor ogen. Relevant werkt vanuit de visie dat samenwerking tussen marketing en sales de enige mogelijkheid is om ook in de toekomst Relevant voor je Klant te blijven.

Daarom kiest Relevant voor een andere aanpak

Wij werken anders dan andere marketingbureaus. De aanpak die wij kiezen is die van smarketing. Samenwerking tussen sales en marketing is cruciaal om succesvol te worden en te blijven. Relevant is op twee punten fundamenteel anders dan traditionele marketingbureaus:

smarketing is andersom werken van beneden naar boven met een omgekeerde werkwijze van de marketing en sales funnel

Samenwerking sales & marketing

We bepalen eerst de wensen en eisen rondom de ideale opportunity en stemmen daar de inzet van middelen, tools en systemen op af. We gaan dus eerst aan de slag met sales en werken dan ‘terug’ naar marketing in plaats van andersom. We werken uitsluitend op basis van meetbare doelstellingen. Concreet betekent dit dat we alleen aan de slag gaan met inbound marketing als het ook daadwerkelijk iets oplevert. Voor elke doelstelling betrekken we actief data om de voortgang te blijven meten. Dat maakt het een stuk leuker en bovendien makkelijker qua verwachtingsmanagement.

Samenwerking van strategie tot uitvoering 

Wij geloven dat je een plan alleen succesvol kan uitvoeren als je er ook daadwerkelijk onderdeel van uitmaakt. Daarom komt er niet alleen een Smarketeer op kantoor om marketing en sales samen te brengen en het plan te smeden, maar ook om dat plan samen tot uitvoer te brengen. (H)ECHTE samenwerking kan alleen ontstaan als wij echt onderdeel zijn van de organisatie.

   Meer over onze Smarketeers

unieke aanpak smarketing door relevant voor je klant

Wie is Relevant?

Relevant is opgericht door Smarketeer Eva van der Meer. Lees hier meer over Relevant.

Ook Relevant voor je Klant worden?

Eva zet haar Smarketing ervaringen nu in om organisaties (B2B) te helpen relevant te worden en te blijven voor klanten.

  Gratis adviesgesprek aanvragen